Home » » Awas! Penipu Peringkat Antarabangsa

Awas! Penipu Peringkat Antarabangsa

Salam untuk semua yang berpeluang membaca entri yang sangat penting dan bernilai kali ini. Kata orang, "sediakan payung sebelum hujan". Sebelum ini aku ada buat entri tentang perbualan/chatting aku dengan seseorang dan sekarang aku pasti sangat bahawa orang ini antara yang paling berpengaruh dalam penipuan2 secara global.

Aku sertakan semula dua iklan ini yang aku jumpa di mudah.my saluran negeri sabah dan haha sale.com

( iklan 1 )

BONANZA! BONANZA!! BONANZA!!!


CAMERA PRODUCT

Brand New Nikon D90 12MP DSLR Camera with lens

Price:$500usd

Package Content:

1 Nikon D90 DSLR Camera
1 EN-EL3e Rechargeable Battery
1 MH-18a Quick Charger
1 DK-5 Eyepiece Cap1 DK-2
1 Rubber Eyecup
1 UC-E4 USB Cable
1 EG-D2 Audio Video Cable
1 AN-DC1 Camera Strap
1 BM-10 LCD Monitor Cover
1 Body Cap
1 BS-1 Accessory Shoe Cover
1 Software Suite CD-ROM

KINDLY PLACE YOUR ORDER IN THE BELOW MANNER SO THAT WE CAN
PROCEED ON PACKAGING AND LABELING IMMEDIATELY
FULL NAME ==
PRODUCTS BRAND AND MODEL ==
QUANTITY ==
ADDRESS ==
CITY ==
STATE ==
ZIP CODE ==
COUNTRY ==
MOBILE/TELEPHONE NUMBER ==

CONTACT PERSON: Mr BROWN WILSON
Place your order today and have a taste of our services.
All buyers can contact us via E-mail address which is itemized below,

sellplanet1@hotmail.com
sellplanet1@gmail.com
YAHOO MESSNEGER:sellplanet1@yahoo.com
God Bless You
Best Regards
+447011137812
+447011137813
www.ab15electronicslimited.uk.pn

~ iklan di mudah.my saluran negeri sabah ~
( iklan 2 )

Buy 2 Get 1 Free : Nikon D90 Slr 18-200mm lens

Anonymous @ 2 on January 29, 2010 8:23:19 PM [Edit/Take Down Ads]

(RM)1500

For Sell Nikon D90 :

Nikon D90 offers Nikon's new D-SLR movie function, allowing you to shoot 320 x 216 pixels, 640 x 424 pixels or HD720p (1,280 x 720 pixels) movies at the professional smoothness of 24 frames per second in motion JPEG format. The D90's sensor, which is much larger than the sensor of a typical camcorder, ensures higher image quality.
Package Content ;
1 Nikon D90 DSLR Camera
1 EN-EL3e Rechargeable Battery
1 MH-18a Quick Charger
1 DK-5 Eyepiece Cap1 DK-2
1 Rubber Eyecup
1 UC-E4 USB Cable
1 EG-D2 Audio Video Cable
1 AN-DC1 Camera Strap
1 BM-10 LCD Monitor Cover
1 Body Cap
1 BS-1 Accessory Shoe Cover
1 Software Suite CD-ROM
To purchase it get back with details below :
Where are you located ?
How many you want to buy ?
How soon do you want it ?
For more details about purchase Contact Me via e-mail at

product2sell_09@hotmail.co.uk
product2sell09@gmail.com
(WWW.electronicsdealers.page.tl)

Cheers

~ iklan dalam haha sale.com ~

Maaf kerana waktu aku ambil iklan ini, aku belum tau ambil sebiji dalam paparan. Aku copy and paste saja dalam word.

Web site produk mereka yang sangat meragukan seperti di bawah ini.

www.acaaccessorieslimited.co.uk.pn

www.sellplanet.uk.pn

www.acaaccessorieslimited.co.uk.pn


Aku dapati bahawa web site yang mereka gunakan menggunakan domain free oleh popnic. Sepatutnya kalaulah bisness yang benar dan halal takkan guna domain free kan? orang kata tak pro lah.

Apa yang merisaukan aku ialah cara mereka ni profosional. Mula2 dia add aku dalam email chatting, lepas chatting punya chatting sebelah petangnya, seseorang yang mempunyai no telepon ganjil menelepon aku. Suara sebiji macam orang putih. harap korang faham maksud aku. Aku sengaja cakap bahasa ibunda 1 malaysia dengan dia tetapi aku faham yang dia tanya pasal order aku dan bila aku nak buat pembayaran. lama kelamaan dia seperti marah2 dalam bahasa B.I lalu tutup telepon. Kali pertama dia miss call saja, punya lah banyak no tapi bukan no malaysia. Kedua kali tinggal 4 angka. itu pun aku tak dapat save juga. hairan sungguh. Celcom pun 1 macam, aku hubung talian bebas celcom, perempuan yang sambut tapi macam marah2 pula dengan aku. Kata nya mereka tak menyimpan maklumat tentang mana2 pemanggil. Fuh! aku sedikit marah dan sedih juga, aku cuma tanya dari mana negara yang membuat panggilan tadi.

Hari isnin lalu (15.3.10) pula aku dapat email dari si penipu global ni. Korang tengok ni, lain lagi strategi taktik kotor dia.



~ klik gambar untuk melihat lebih jelas ~

Awas !

Jika korang terbaca di mana2 iklan dan ada kaitan dengan orang2 dan sindiket ini, jangan sekali2 terpengaruh.

Terima kasih kerana korang sanggup membaca entri ini hingga tamat, semoga korang terlepas dari sebarang taktik penipu2 global.

.. jumpa lagi ..

3 comments:

  1. mcm2 care nk menipu sekarang..
    pheww.. mintak elak lah terkena.

    ReplyDelete
  2. semakin cangih teknologi, semakin pula lalat2 ni menjadi2.moga kita dijauhkan dari benda2 mcm ni dilakochan

    ReplyDelete
  3. aku pun dah kne,,
    dah rugi rm5000 dah,,
    celaka punya org,,

    ReplyDelete