Home » » Ralat Template

Ralat Template


Salam 1 malaysia untuk semua, pagi ni aku ingin memohon jasa baik korang yang pakar2 tentang template ni. Aku ada kemuskilan kat template ni. Semalam seorang rakan minta tolong aku tukar template kat blog nya, tapi macam ada yang tak lengkap. Terdapat ralat dengan tulisan Undefined kat border tamplete.

Rakan aku suka sangat dengan template ni tapi aku dah balik2 cuba, buang dan upload balik pun ralat kat template ni masih ada. Waktu nak save template ni, tak ada pula masalah arahan.

So, aku rasa korang biasa dengan masalah kecil ni, kira minta pendapat kat korang. Korang klik untuk melihat blog ni.

Persoalan: bagaimana mengatasi atau memperbaiki masalah ni. kalau tukar terus template ni rakan aku sedih menonggenglah pula. ahaks!

Psstt. atas pendapat korang, aku doakan moga di murahkan rezeki..
mana yang betul ni, kita belajar dari kesilapan atau kesilapan yang menjagar kita?

13 comments:

  1. salam wanes..

    personal blog akak pun dulu ada masalah yang sama mcm wanes ni. Kalau akak bukak di laptop akak, tarikh tu kuar cantik je tapi kalau bukak kat desktop umah, kuar undefined tu. Agaknya ada la kut sistem yg tak support benda alah tu.

    ReplyDelete
  2. Tq cik wannida, kalau g2 nanti aku cuba tengok kat destop pula, kalau2 benda 2 tak nampak. tq 4 u support..

    ReplyDelete
  3. wanes.. i dah tengok. Actually i also dunt knw how to solve the problem. But mmg itu yg terjadi pd desktop i, i tak boleh tengok tarikh tu but i can see nicely pada laptop. so wat i did is..i change the template. But i guess there is something yg ada pada pc/laptop yg tak support benda tu sebab kalau tidak kenapa laptop i saja yg nampak tarikh tu.
    Jalan terbaik..cuba refer dengan IT expert. Only them can help u ...hehehehhe

    ReplyDelete
  4. Tq bebanyak shera..moga di murahkan rezeki..

    ReplyDelete
  5. Aminnn... terbuka pintu langit mendengar doa wanes ni. Mudahan sama-sama dimurahkan rezeki yer.

    ReplyDelete
  6. sudah bagi tau di facebook anda wanes :) sekian

    ReplyDelete
  7. Tq bebanyak Melz..moga di murahkan rezeki..

    ReplyDelete
  8. eryati turut bingung dgn masalah ko ni wanes..ngehehehbelajar..belajar...dan masih perlu belajar lagi

    ReplyDelete
  9. tima kasih coz ikut bingung..Wakaka. sampai aku send coment pun masih dlm web 2 rakan. ko tengok kat atas ko tu. nama rakan aku yg kuar..odoi2...

    ReplyDelete
  10. ala..nape tak g tau kt sini jer...nk tua gak mcm mn nk selesaikan mslh ni..huhu..

    if wanes dh tau...share la yer kt sini.. ;)

    ReplyDelete
  11. Hai nabilah, aku rasa ko tau settel ni..tq 4 comment..

    ReplyDelete
  12. huhu..tak tau la..tak brpa pandai..

    tp, kalo nak tengok lagi template² laen..mgkin boleh singgah kat sini

    http://themecraft.net/category/2-columns/

    bnyk template lawa².. =]

    ReplyDelete
  13. Hello nurul, trima kasih k.:D

    ReplyDelete