Home » » Blog | Reported Attack Page! GB

Blog | Reported Attack Page! GB

Salam 1 Malaysia untuk semua rakan2 blogger dan reader. Selamat berpuasa kepada seluruh rakyat Malaysia. Entri wanes kali ini berkaitan dengan Mesej Reported Attack Page Geng Blogger (GB)

Kebiasaannya selepas wanes publish setiap entri, wanes akan memasuki web GB untuk ping entri baru. Bagaimanapun sejak semalam hingga pagi ini, bila wanes masuk direct link www.gengblogger.com dari blog wanes mesej seperti ini akan muncul pada skrin laptop wanes.

klik gambar untuk melihat lebih jelas

Bila wanes menekan butang Why was this page bloked? seperti yang tertera dalam gambar di atas, arahan seperti ini pula akan keluar.

klik gambar untuk melihat lebih jelas

Jika kita masuk direct dari google, muka utama google adalah seperti gambar di bawah. Ada tercatat, This site may harm your computer.

klik gambar untuk melihat lebih jelas

Wanes sendiri kurang faham dengan maksud sebenar mesej ini, bagaimanapun untuk sementara wanes tidak berani memasuki web GB kerana takut pula akan ada effect kepada laptop wanes, lagipun wanes hanya menggunakan antivirus McAfee. untuk rakan2 yang kuat pertahanan keselamatan pc atau laptop kalian tak ada apa2 masalahpun untuk memasuki web GB.

Sekian dulu entri untuk kali ini, bertemu lagi pada entri akan datang.

p.s untuk meneruskan liku-liku hidup di dunia yang penuh dugaan dan godaan kita perlu melengkapkan diri dengan pertahanan iman yang kuat.

11 comments:

  1. samalah jugak jadi macam ni jugak,.
    kalau x silap gb kna attack dgn virus malware,..em wallahuaklam.

    ReplyDelete
  2. kalau guna Mr Fox..mmg akan keluar warning tu..

    tp kalau guna IE boleh la masuk..tp pagi td jer la skrg ni..undert maintenance..

    ada org dengki lagi agknya...nth la..


    jom ke APA KATA HATI pulak,
    MENU BERBUKA - PART 1

    ReplyDelete
  3. erk.. actually bkn virus.. ad byk kmungkinan, kalau kita sbgai pembangun satu2 website, mungkin data SQl atau data lain yg konflit mnyebabkan page tu down buat sementara wktu..

    GB sedang ubah balik wbsite tu.. admin dia kong gitau hehe. mklumlah.. jumlah user yg masuk trlalu ramai, smpai overload huhu.

    ReplyDelete
  4. tidak best bila xleh ping kat GB.

    ReplyDelete
  5. Salam untuk Mar, nabilah,diden, miwwa dan arief. Semoga korang semua sihat dan gembira. Mudah-mudahan masalah GB ni cepat pulih. Dah tak sabar nak ping..

    ReplyDelete
  6. Saya pun dapat message yg sama. so tak jadi masuk GB. Tunggu dah OK baru masuk. Kang tak pasal2 kena virus...

    ReplyDelete
  7. Hai marina, arap2 tak terjangkit laptop wanes ni..

    ReplyDelete
  8. hello papabear, baik jgn dlu ping kat cana..

    ReplyDelete
  9. [url=http://bestplaceyrr2967.bugs3.com/v-kakom-banke-mogu-vzyat-ekspress-kredit-s-vozrastom-20-let-gorod-astana.html][img]http://beautifulcredit.ru/bc.png[/img][/url]



    http://www.bestplacestargadullkumb1983.xpg.com.br/gde-vzyat-deneg-v-kredit-bez-spravki-o-dohodah-v-ulyanovskeesli-mne-20let.html как взять кредит 3000000 руб как взять машину в кредит тамбове без первоначального взноса и без справок адаходах солидарность банк взять кредит наличными [url=http://bestplacewmy2176.nazuka.net]можно включить в брачный договор взятый но еще не выплаченный кредит[/url] http://bestplacezzq9832.net16.net/na-chto-nado-obratit-vnimanie-pri-vzyatii-kredita-pod-zalog-nedvizhimosti.html хочу взять кредит в кемерово чпрежний жилец взял кредит прежде чем выписаться из квартиры и задолжал банку: имеют ли отношение к долгу новые жильцы : как взять потребительский кредит без московской прописки в москве выгодно [url=http://bestplacezzq9832.net16.net/kak-vzyat-klassicheskiy-kredit-bez-vznosa-tirasol.html]как взять классический кредит без взноса тирасоль[/url] http://www.bestplacestargadullkumb1983.xpg.com.br/klient-vzyal-v-banke-kredit-24000-rubley-na-god-pod-18-godovyh-on-dolzhen-pogashat-kredit-vnosya-v-bank-ezhemesyachno-odinakovuu-summu-deneg-s-tem-chtoby-cherez-god-vyplatit-vsu-summu-vz.html можно гражданину рб в россии взять кредит как взять молодёжный кредит могули я взять кредит работая у частника г.улан-удэ [url=http://bestplacegyr4927.hostoi.com/gde-vzyat-kredit-300-tysyach-na-webmoney.html]где взять кредит 300 тысяч на webmoney[/url] http://www.bestplacevanquepated1978.xpg.com.br/zaemschik-vzyal-kredit-i-pogib-kto-vyplachivaet.html как можно взять кредит если не работаешь казахстан в каком банке можно взять кредиты по 2 документам как взять кредит в сбербанке на 60 тысяч рублей на полтора года [url=http://bestplaceydj2207.binhoster.com/realno-pomogu-vzyat-kredit.html]реально помогу взять кредит[/url]
    mamoleptino321 [url=http://gnkk.ru/articles/imeet-li-pravo-vrach-otkazyvat-vypisyvat-napravlenie-na-lechenie-v-kardiotsentr-faina-g-krasnoyarsk.html?MID=5433&result=reply#message5433] под какой процент можно взять кредит пенсионеру в россельхозбанке[/url]
    http://bestplaceydj2207.binhoster.com/kak-molodoy-pare-vzyat-molodzhnyy-kredit.html [url=http://www.bestplaceutasprepduc1973.xpg.com.br/kak-vzyat-kredit-bez-raboty.html]как взять кредит без работы[/url] найти людей в пензе которые помогут взять большой кредит сделав справки о доходах и найти поручителей

    http://www.liveinternet.ru/users/mahenruiholz1985k5ctm/post264623290/
    http://www.liveinternet.ru/users/enerpadvo1970accq2/post264902540/
    http://www.liveinternet.ru/users/enerpadvo1970accq2/post265119233/
    http://www.liveinternet.ru/users/fultuwurla197311z5v/post265092369/
    http://www.liveinternet.ru/users/mahenruiholz1985k5ctm/post264910202/

    [url=http://www.liveinternet.ru/users/ocleneri1973znmh2/post264916002/]когда лучше взять кредит на растущей луне или убывающей[/url] [url=http://www.liveinternet.ru/users/builynephre1974z4wo9/post264721813/]где лучше взять потребительский кредит в пензе[/url]
    [url=http://www.liveinternet.ru/users/builynephre1974z4wo9/post265110258/]можно ли взять автокредит на поддерженный отечественный автомобиль в волгоградской области города волжского[/url]

    ReplyDelete